Jeneverbes boom

kan verwijzen naar een aantal houtachtige groenblijvende planten die behoren tot het geslacht Cypress familie. Ze komen het meest voor op het noordelijk halfrond, maar hun verspreidingsgebied reikt zuidwaarts tot Midden-Amerika en Afrika. Jeneverbessen zijn vaak kort en bosachtig, maar er zijn dertien soorten jeneverbessen afkomstig uit Noord-Amerika en elf zijn meestal boomachtig. Het wordt commercieel gekweekt als een groenblijvende sierheester of boom.

Hier leggen we de belangrijkste identificerende kenmerken van de jeneverbes uit, evenals het oorspronkelijke verspreidingsgebied en de toepassingen van de plant, en verkennen we enkele verschillende soorten jeneverbes.

Omdat gewone jeneverbes planten klein zijn,

wordt het hout doorgaans niet voor houtdoeleinden gebruikt. Het kan echter worden gesneden in kleine huishoudelijke artikelen, zoals lepels en kommen. Grotere soorten jeneverbes, zoals de oostelijke rode ceder en de westelijke jeneverbes boom, kunnen als hout worden gebruikt. Het hout van sommige soorten jeneverbes wordt als wierook verbrand.

Jeneverbesbomen en -heesters zijn om vele redenen waardevol, zoals landherstelprojecten op lange termijn en het voorkomen van bodemerosie. De gewone jeneverbes biedt belangrijke dekking en zoekt naar wilde dieren, vooral muilezelherten. De kegels worden door verschillende soorten zangvogels gegeten en vormen een belangrijke voedselbron voor wilde kalkoenen.

Bessen groeien op alle soorten jeneverbes, hoewel ze niet allemaal eetbaar zijn. De Tam Juniper struik komt bijvoorbeeld oorspronkelijk uit Zuid-Europa en is populair voor landschapsarchitectuur in de VS. De bessen zijn niet eetbaar, omdat ze giftig zijn voor de mens.

Wat zijn jeneverbessen

Er zijn veel soorten jeneverbes; het zal je misschien verbazen als je hoort dat de vruchten van deze bomen helemaal geen bessen zijn, maar eigenlijk vrouwelijke zaadkegels zijn die worden geproduceerd door de verschillende soorten jeneverbessen. Deze kegels zijn ongewoon vlezig met samengevoegde schubben, waardoor ze een bes achtig uiterlijk krijgen. De bessen kunnen vers of gedroogd worden geoogst en bewaard voor toekomstig gebruik.

Tot slot over de jeneverbes boom

Jeneverbes boom en dus hun bessen, zijn te vinden in de meeste delen van Noord-Amerika. Ze groeien goed op de meeste grondsoorten, met uitzondering van natte grond, waar ze een hekel aan hebben. Omdat ze extreem droge omstandigheden kunnen verdragen, kun je ze zelfs in steden en op andere onverwachte plaatsen tegenkomen.

Jeneverbes boom planten