Linde boom

Lindebomen zijn gemakkelijk te verzorgen, kunnen goed tegen warmte en droog weer, het is een teken van eeuwenoud bos. Hier is alles wat u moet weten over de lindeboom.

Lindebomen zijn middelgrote tot grote schaduwbomen; ze hebben meestal dikke, pilaarachtige stammen met donkere schors die glad begint maar groeven ontwikkelt naarmate de boom volwassen wordt. Sterke horizontale takken steken uit de stam, waardoor een dichte vierhoekige of afgeronde groeiwijze ontstaat. Ze hebben groene hartvormige bladeren, die lijken op espboom bladeren maar veel groter zijn. De bloemen van de lindeboom, een favoriet van bijen, laten zich zien van mei tot juli. Sommige imkers cultiveren linden speciaal om de honingproductie te stimuleren

Lindebomen

ook wel bekend als lindebomen of lindebomen, waren ooit heel gewoon in Groot-Brittannië. Tegenwoordig worden ze beschouwd als een overblijfsel van eeuwenoud bos, en als je er een in het bos ziet, kan dat een teken zijn dat je je in een zeldzame habitat bevindt. De grote bomen zijn tegenwoordig meestal te vinden in stedelijke ruimtes en parken.
Lindenbomen zijn mooie bomen die ideaal zijn voor stedelijke landschappen omdat ze een breed scala aan ongunstige omstandigheden, waaronder vervuiling, verdragen. Een probleem met deze bomen is dat ze insecten aantrekken, wat wel weer goed is voor de biodiversiteit. Nadeel is dat bladluizen een kleverig sap achterlaten op de bladeren en donzige schaalinsecten zien eruit als vage gezwellen op de twijgen en stengels. Het is moeilijk om deze insecten op een hoge boom te bestrijden, maar de schade is tijdelijk en de boom krijgt elk voorjaar een nieuwe start.

Tot slot over de boom

Lindebomen zijn extreem winterhard, insectenvriendelijk en zijn er in allerlei maten. Er is dus voor elk wat wil!