Appelboom

Een appelboom planten is een goede zet. De ultieme tuinbomen, appelbomen zijn gemakkelijk te kweken, vol karakter en niet te groot, ideaal voor de gemiddelde kleine tuin. Naast lekker vers fruit in de nazomer en herfst, zijn appelbomen in het voorjaar een massa prachtige roze-witte bloesem.

Verzorging appelboom

Waarom een ​​goede verzorging van de boom ertoe doet? Het kennen van de juiste verzorging van de appelboom is het verschil tussen een gezonde boom die jarenlang goed fruit produceert, een middelmatige boom die moeite heeft om te produceren en een ongezonde boom die niet draagt.

Zonder de juiste verzorging is een appelboom gewoon een sierplant – en vaak niet erg aantrekkelijk! Het goede nieuws is dat je geen expert hoeft te zijn om je appelboom alles te geven wat hij nodig heeft om te bloeien.

Uw appelbomen kiezen

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw appelbomen. Als beginner wil je misschien appelsoorten kiezen die sterker zijn en sneller fruit produceren. Er zijn echter nog een aantal andere zaken waarmee rekening moet worden gehouden.

Zijtakken moeten worden geselecteerd uit scheuten die uit de centrale leider groeien. Deze moeten verticaal ongeveer 4 tot 6 inch uit elkaar worden geplaatst. Ze moeten ook een groei hebben die meer horizontaal dan verticaal is, en in verschillende kompasrichtingen wijzen vanaf de stam – waardoor een “steiger” van takken ontstaat.

Waar appelbomen te planten

Appelbomen doen het het beste als ze worden geplant in goed doorlatende, vruchtbare, diepe grond in beschutte zon. Ze tolereren temperaturen tot -20°C (-4ºF). Appels gekweekt op M9- of M26-onderstam kunnen worden gebruikt als ideeën voor het tuinieren in containers. Om ruimte te besparen, kunnen appelbomen tegen muren worden geleid in cordon-, waaier- of leivorm, of kant-en-klaar worden gekocht.

Tot slot over de appelboom

Alle onvertakte zijtakken moeten worden teruggeleid naar de volgende ideale knop om zijtakken aan te moedigen en lange zijtakken te verstijven. Alle zijtakken moeten de sterkere brede hoeken vertonen die hierboven zijn besproken.