Boom planten

We behouden en herstellen de natuur door jaarlijks miljoenen bomen te planten. U kunt ook beginnen met een bijdragen aan een groenere toekomst.

Waarom planten we bomen?

Bomen bieden zoveel voordelen voor ons dagelijks leven. Ze filteren schone lucht, zorgen voor vers drinkwater, helpen de klimaatverandering tegen te gaan en creëren een thuis voor duizenden soorten planten en dieren. Het planten van bomen kan helpen de aarde te redden van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Wanneer we kritieke bossen herstellen en behouden, verwijderen we koolstof en ondersteunen we de biodiversiteit. Een miljard is een groot getal, maar we weten dat we het samen kunnen. Help vandaag nog bomen te planten!

Samen kunnen we wortels planten voor morgen. Jouw donatie kan het tij van ontbossing keren en ons helpen bossen over de hele wereld te beschermen en uit te breiden voordat ze nog verder krimpen. Je doet meer dan een zaadje in de grond stoppen: je zorgt ervoor dat deze habitats kunnen overleven voor toekomstige generaties.

Boom planten als geschenk

Een boom planten is een waardevolle stap. De echte impact komt echter van consistente en professionele zorg terwijl de boom groeit. We willen impactvol bomen planten gemakkelijk en toegankelijk maken voor iedereen. Dus of u nu de ecologische voetafdruk van uw levensstijl, huishouden of bedrijf wilt neutraliseren, wij kunnen u op elke schaal helpen. We bieden ook boomabonnementen aan als zinvolle geschenken aan uw dierbaren, werknemers of klanten.

Herbebossing is de sleutel tot het vergroten van de klimaatbestendigheid ook in Nederland. Gerevitaliseerde bossen zullen fungeren als waardevolle koolstofputten, die de gevolgen van de uitstoot van broeikasgassen helpen verminderen en ons klimaat stabiliseren voor een duurzamere toekomst.

Behoud van de biodiversiteit

Door bosecosystemen te herstellen, bieden we essentiële Habitats voor een breed scala aan planten soorten. Deze restauratie bewaart niet alleen het unieke natuurlijke erfgoed van de regio, maar bevordert ook gezonde ecologische relaties, waardoor het evenwicht en het welzijn van onze ecosystemen op de lange termijn worden bevorderd.

Naarmate de herstelde bossen groeien en rijpen, fungeren ze als natuurlijke sponzen, absorberen regenval en verminderen het risico op overstromingen. Bovendien helpen deze bossen de waterstroom te reguleren, bodemerosie te voorkomen en de gezondheid van rivieren en grondwaterreservoirs te behouden.

Wees de verandering, door een boom te planten

Creëer een groenere toekomst De gemiddelde boom neemt tijdens zijn leven één ton koolstofdioxide (CO2) op. 50 bomen kunnen dat bedrag in een jaar opvangen. Hoeveel is een ton CO2? Het is gelijk aan zes maanden rijden in een gemiddelde brandstofauto of 8.800 koppen koffie.

Met gigaton CO2 die dagelijks wordt uitgestoten: hoeveel bomen hebben we nodig om de natuur te beschermen en te behouden? Triljoenen! We planten en beheren miljoenen bomen als onderdeel van natuurbeschermingsprojecten. Ons ervaren team gebruikt een gecertificeerde methode om de positieve impact van uw bomen op lange termijn te waarborgen.

Tot slot over plant een boom

Heeft u vragen neem gerust contact op met ons, wij zullen ons uiterste best doen uw vragen te beantwoorden.