Duindoorn boom

ook bekend als Sea Berry en zelfs Siberische ananas, is een inheemse heg uit Engeland, met soorten die ideaal zijn voor kustlocaties. Het staat bekend om zijn overvloedige, eetbare oranje bessen die zeer rijk zijn aan vitamines en antioxidanten (gebruikt in taarten, conserven, sauzen en sappen) en aantrekkelijk, delicaat zilverachtig blad.

De bladeren zijn lang en smal en aanvankelijk zilverachtig aan de boven- en onderkant, maar worden groen naarmate ze ouder worden, waardoor ze qua uiterlijk lijken op rozemarijn, maar geen geurige haagplant zijn. Het zaad heeft dus wat onderhoud nodig. Deze plant verspreidt zich snel, zowel via de uitloper.

Voor een goede bessenaanvoer

dient hij op een zonnige plek te staan. Meer eetbare haagkeuzes kun je hier bekijken. Het is erg handig op natte locaties (hij houdt niet van droge grond) en kan stikstof in de grond fixeren, dus het is nuttig bij het verbeteren van arme gronden. 

Duindoorn is een zeer stekelige boom, afkomstig uit de zandduinen langs de oostkust van Engeland. Hij vormt dicht struikgewas met doornige twijgen en hoewel hij kleine groene bloemen heeft, valt hij het meest op in de herfst, wanneer hij een overvloed aan feloranje bessen vertoont.

Het is geen geheim dat we hier bij One Green World grote fans zijn van de Sea Berry. Het heerlijk pittige en voedzame sap geeft onze bemanning de energie die we nodig hebben om zowel het drukke seizoen als het griepseizoen door te komen.

Tot slot over de Duindoorn

De toepassingen ervan zijn talrijk en de aanwezigheid ervan in het Noord-Amerikaanse landschap is relatief klein, dus besloten we dat het eindelijk tijd was om een ​​beetje met caroteen doordrenkt licht te laten schijnen op wat er zo speciaal en misschien zelfs magisch is aan deze plant en zijn vruchten. 

Voor meer info neem gerust contact op met plant een boom