Project: Emission cleanup

is een allesomvattend concept dat gericht is op het aanpakken van de koolstofdioxide (CO2) & stikstofoxide (NO2) & problematiek (landbouw) en een oplossing voor het onttrekken van CO2 & NO2. Tevens genereert het tijdens het proces duurzame grondstoffen zoals fruit en biologisch voedsel, die nodig zijn om ecologisch voedsel betaalbaar te maken. Dit alles zonder enige vorm van uitstoot maar juist het omgekeerde; het project absorbeert CO2 & NO2.

Ons beoogde project “Emission cleanup” is voor Nederland en de wereld een adequate oplossing om CO2 / NO2 neutraal te worden en balans te brengen tussen mens en natuur.

 

Bomen planten in Nederland

Bomen planten in Nederland is goed omdat het helpt bij het tegengaan van klimaatverandering door CO2-opslag, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het bieden van schaduw in steden, wat hitte-eilanden vermindert.

Bomen versterken ook de biodiversiteit door leefgebieden te creëren voor vogels, insecten en andere dieren. Daarnaast dragen ze bij aan waterregulatie, verminderen ze bodemerosie en bieden ze recreatiemogelijkheden, wat de leefbaarheid en gezondheid van mens en natuur bevordert.

 

Het idee:

Het beoogde Emission cleanup project wordt in eerste instantie de landerijen voorzien van natuurlijk bos en natuurlijke gewassen, om uitstervende plant en diersoorten de kans te geven zich te herstellen in een bescherm natuurgebied. Met het oog op een natuurlijke biodiversiteit, door bijvoorbeeld het plaatsen van bijenkorven en het aanplanten van bedreigde plantsoorten.

De Farm

In Nederland produceren veehouderijen al jarenlang een overmaat aan CO2 & NO2. Cijfers van deze sector van de broeikasgasuitstoot zijn: landbouw (3 megaton CO2-equivalent) wat vraagt om verandering.

Project Emission cleanup biedt een oplossing waarmee boeren of bedrijven in een andere vorm hun werkzaamheden kunnen voortzetten, op basis van duurzame ontwikkelingen. En de strijd kunnen aangaan tegen de overmaat aan geproduceerde CO2 & NO2 door op hele grote schaal CO2 & NO2 te reduceren!

De boerderij of tiny house en het bijbehorende land krijgen een transformatie, waarbij het land wordt verrijkt met bomen en olifantsgras. Het veeteeltbedrijf wordt omgebouwd tot akkerbouwbedrijf (kassen) hiermee kunnen ze duurzaam ecologisch voedsel produceren, en hiermee een gezond financieel bedrijf opbouwen.

Natuurlijke groeiproces:

De bomen en gewassen worden gekweekt met het oog op het optimalisatie van de natuurlijke groei. Dit begint bij de juiste voeding grond en het toevoegen van natuurlijke voedingsmiddelen in het water en extra licht.

Tot slot:

Ons idee Emission cleanup is dat voor jou, mij, de natuur, consument en het bedrijfsleven er allemaal baat bij hebben en daarmee in 2050 klimaatneutraal kunnen worden.  En dat is een win-win voor iedereen!